Thursday, 19 January 2012

Ronda Ronda Satu Hari

Coretan kisah ku ini adalah kisah benar, kalo kalian ingin baca, pastikan dihabiskan bacaannya. Jangan pernah baca sekerat sekerat... orang kata bagai melepaskn batok ditangga...wah!!

penat juga menghabiskan masa bersama teman2..namun sangat berbaloi. semalam, aku dan teman2 ku yg laen menaiki kreta Toyota Wish berwana silver berjalan2 disekitar seksyen 7 Kota Anggerik. Permulaanya hanya lah untuk mencari rumah sewa utk teman2 ku (perempuan) disekitar sini untuk semester hadapan yg bakal tiba lagi sebulan lebih. Ke seluruh pelusuk seksyen 7 ini habis kami terjah, ntah dpt ntah tidak itu aku kurg pasti, namun nombor tepon sudah memenuhi segenap ruang kertas kosong yg digengam erat oleh Ara. Setelah selesai meronda kwasan flat pkns ini, kami meneruskan perjalanan tnpa hala tuju. 

kita nk pergi mana ni?? Raf bertanya.. soklan itu ditujukan utk semua.

aku memberi cdgn utk berjalan2 menerokai kawasan seksyen 7 ini. 

semua menyetujuinya lalu toyota wish meluncur laju meredah jalan tar hingga ke pelusuk mana pon kurg dikenal pasti. Namun, sesuatu yg kami lihat sgt mengujakan. Kami tiba disebuah kawasan elit yg sgt mendamaikan. Bukan itu shja, kebanyakan rumah disini membuatkan mata kami terbeliak sakan. Al maklumla, kami bukan dikalangan org2 berada. Ade sesetengah rumah yg menyerupai istana, dan sesetengah nya sgt besar sehingga menenggelamkan rumah2 disekitar yg dirasakan lebih besar dari sebuah masjid dikampung halaman ku. Kawasannya sgt sunyi dan rumah2 besar bagai tiada berpenghuni. Namun ku merasakan ketenangan nya ditahap yg maksimum. Aku memasang angan2 utk tinggal dikawasan sebegini suatu hari nnt. huh!!!

selepas penat berjimba melihat umah org kaya2 kt sni, aku dan 2 org lagi teman bercdg untuk ke KLCC jalan2.. aku mmg bercadang nk pergi ke KL utk bertemu dgn sorg kenalan lama. Namun, mesej yg aku dpt sedikit menghampakn.. 

" Hi. Sorry tapi tak jadi jumpa malam ni - 
ada urgent meeting kol 6.30 kat PWTC, 
tentu habis lepas kol 9. So sorry bro. 
Mayb lepas CNY better. Sorry again."

aku pon da xtaw nak buat apa ~ jadi aku berpatah balik ke Kota Anggerik menaiki KTM dan meneruskan perjalanan menaiki teksi hingga ke rumah... spoil terus mood aku satu hari... 
BENCI!!!... itu sje yg mampu aku luahkan...

2 comments:

Zamani said...

jalan2 di sini .. ('',)

vampire's lovex said...

memang patut di benci pon org yg cancel last minute ni. hahahha